Είναι τα δημοτικά κτήρια του Δήμου Λαμιέων αντισεισμικά θωρακισμένα;

Θέματα - Κοινωνικά

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

alt

 

Με αφορμή του τελευταίους σεισμούς καθώς και την κινητικότητα πολλών δήμων ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή της στατικότητας των δημοτικών κτηρίων καθώς και παρεμβάσεων, εκεί όπου θα κριθεί απαραίτητο, αναρωτηθήκαμε τι έχει γίνει σχετικά στον δικό μας δήμο.

 

Στην προεκλογική επίσκεψη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών στο Διοικητικό Συμβούλιου του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς μας γνωστοποιήθηκε πως λόγω έλλειψης σχετικών κονδυλίων δεν προχώρησε από τον δήμο μελέτη στατικής επάρκειας των δημοτικών κτηρίων (κόστους περίπου 70.000 ευρώ).

 

Από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εχουν εκδοθεί σαφείς οδηγίες  προς τους δήμους από το 2012 για τον τρόπο που θα γίνουν:

 

-ο Πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος για την πρώτη καταγραφή και ταχεία αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας των κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης.

-ο Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος για την προσεγγιστική αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας με βάση αναλυτικότερους υπολογισμούς

-η αναλυτική αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας και (ενδεχομένως) σύνταξη μελέτης αποκατάστασης- ενίσχυσης, για όσα κτίρια προκύψει τοπική ή γενική σεισμική ανεπάρκεια

 

Επίσης πρόσφατα  πληροφορηθήκαμε πως εστάλει από το ΤΕΕ έγγραφο, με θέμα: ‘’Προσεισμικοί έλεγχοι κατασκευών-Εφαρµογή ενός ουσιαστικού σχεδίου πολιτικής προστασίας σε περίπτωση σεισµού’’ το οποίο απευθύνεται προς τους  Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στους  ∆ηµάρχους Λαµίας, Λιβαδειάς, ∆ελφών και  Καρπενησίου  καθώς και στα αντίστοιχα Τµήµατα Πολιτικής Προστασίας.

 

Θεωρούμε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση καθώς και πως θα πρέπει να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες, από την νέα Δημοτική Αρχή, ώστε να ελεγχθούν αρχικά και να θωρακιστούν αντισεισμικά στην συνέχεια όλα τα δημοτικά κτήρια του δήμου Λαμιέων.

 

 

Παναγιώτης Στασινός

Δημοτικός Σύμβουλος

της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Εγγραφές

www.pepla.gr
Εδώ
μπορείτε να κάνετε δημιουργία λογαριασμού χρήστη τις ιστοσελίδας και του forum.

ΕΝΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ”
Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε 
ως μέλος τις κίνησης.