Ενεργοί Πολίτες

Κίνηση Ενεργών Πολιτών - Ποιοί είμαστε

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

Είμαστε κίνηση κοινωνικά και πολιτικά δραστήριων ανθρώπων, χωρίς δεσμεύσεις από κόμματα και συμφέροντα. Εξαρτιόμαστε μόνο από τους πολίτες του Δήμου της Λαμίας και σε αυτούς απευθυνόμαστε για να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε. Επιδιώκουμε τη δέουσα ποιότητα ζωής, αντάξια στο Δήμο της Λαμίας, και στοχεύουμε στο ιδανικό. Θέλουμε τη δημοκρατία στην πόλη μας, στο χωριό μας, στην κοινωνία και στην καθημερινή μας ζωή.

Απευθυνόμαστε
- Σε όλους τους πολίτες του Δήμου της Λαμίας που ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, που μπορεί να δραστηριοποιούνται, ή όχι, σε τοπικές συλλογικότητες και οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στη λύση των τοπικών προβλημάτων.
- Στους πολίτες που στο παρελθόν στήριξαν τη σημερινή δημοτική αρχή και βιώνουν τα αποτελέσματα μιας πόλης που μαραζώνει σε όλα τα επίπεδα.
- Στους πολίτες που στήριξαν τη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης και αναγνωρίζουν τις δικές της ευθύνες για την υποβάθμιση της πόλης.
- Σε όλες εκείνες τις αγωνιστικές συνειδήσεις, που διαθέτουν ακόμα αντισώματα στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία.
Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν σε μια δυναμική συλλογική προσπάθεια για “να αλλάξει σελίδα” η Λαμία και να διεκδικήσει τη θέση που της αρμόζει. Στόχος μας η αυτόνομη, συλλογική, ισότιμη και χωρίς ηγεμονισμούς λειτουργία, με σεβασμό στη διαφορετική προσέγγιση και με συναινετικές αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες.

Αγωνιζόμαστε για ένα δήμο που θα εγγυάται:
- τη νομιμότητα (και όχι τη νομιμοφάνεια) στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών, στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων
- τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του και των οικονομικών των έργων
- τη δημοκρατία και τη συμμετοχική διαδικασία στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος
- την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ Δήμου και Δημότη.

Υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε για ένα Δήμο που θα εφαρμόσει πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για την εξασφάλιση σε όλους τους κατοίκους το δικαίωμα:
Σε ένα υγιεινό και ασφαλές χωρίς ρύπανση περιβάλλον, στην υγεία, στην απασχόληση, στην οικονομική αειφόρο ανάπτυξη, σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον ποιότητας, στη μετακίνηση,στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στον ελεύθερο χρόνο

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο που θα εγγυάται:
Τις κοινωνικές υποδομές, την ασφαλή καθημερινή διαβίωση του δημότη, την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, την ανάπτυξη της προσωπικότητας, την πολυπολιτισμική ολοκλήρωση, τη συμμετοχή του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν, την αλληλεγγύη και την συνυπευθυνότητα πολίτη και Δήμου

Διεκδικούμε ένα Δήμο:
Που θα διοικείται από πολίτες ίσους μεταξύ ίσων
Που θα σέβεται το δικαίωμα των δημοτών του να απολαμβάνουν όλοι ισότιμα μια ανθρώπινη ζωή στην πόλη και στα χωριά και θα έχουν τη δυνατότητα να ασκούν τα βασικά και αυτονόητα δικαιώματά τους, χωρίς διακρίσεις εξ αιτίας φύλου, ηλικίας, χρώματος ή καταγωγής, κοινωνικής, πολιτικής ή οικονομικής κατάστασης, φυσικού ή πνευματικού μειονεκτήματος και αναπηρίας.
Για να αποκτήσει περιεχόμενο και ποιότητα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να δράσει αποτελεσματικά στην κατεύθυνση της λύσης των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων της πόλης μας.

Για να κάνουμε μαζί το Δήμο μας χώρο δοκιμασίας και εφαρμογής:
· δημιουργικής φαντασίας των ενεργών πολιτών,
· νέων πρωτοπόρων ιδεών,
· νέων μορφών λαϊκής συμμετοχής και παρέμβασης.


ΘΕΛΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ, να γίνει ο Δήμος μας ένα εφαλτήριο αγώνων, ιδεών και διεργασιών για την τοπική δημοκρατία. Μια δημοκρατία ζωντανή, συμμετοχική, όχι μόνο πολιτική αλλά και κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτισμική.
Πολίτη της Λαμίας,

-Εσύ, που πιστεύεις στο συμφέρον της πόλης και όχι των κομμάτων
-Εσύ, που δεν προσβλέπεις στην διαφθορά της εξουσίας
-Εσύ, που ζήτησες λύση στο κυκλοφοριακό και δεν μπορείς να κινηθείς μέσα στην πόλη
-Εσύ, που ζήτησες περισσότερο πράσινο και είδες την Λαμία να τσιμεντοποιείται
-Εσύ, που ζήτησες καθαρή πόλη και βλέπεις γύρω σου σκουπίδια παντού
-Εσύ, που ζήτησες να ζήσεις ανθρωπινά και σου κατέβασαν τον πήχη του ανθρώπου στο ύψος τους
-Εσύ, που ξέρεις πως ό,τι ζητάς είναι δικαίωμά σου και στο καταπάτησαν

ΕΝΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ
“ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ”

Εγγραφές

www.pepla.gr
Εδώ
μπορείτε να κάνετε δημιουργία λογαριασμού χρήστη τις ιστοσελίδας και του forum.

ΕΝΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ”
Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε 
ως μέλος τις κίνησης.