Τυπική η συμμετοχή της Λαμίας στο Σύμφωνο των Δημάρχων για την Βιώσιμη Ενέργεια

Δημοτικό συμβούλιο - Ερωτήσεις

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

alt

Δεν έχει γίνει καμιά ενεργειακή καταγραφή του Δήμου, λογω δυσχέρειας στην μέτρηση του CO2,ενώ ζητήθηκε εξτρα χρηματοδότηση από την ΚΕΔΚΕ ήταν η απάντηση του Δημάρχου σε σχετική ερώτηση της Πρωτοβουλίας για την ένταξη της Λαμίας, προ 2 ετών, στο Σύμφωνο των Δημάρχων για τη Βιώσιμη Ενέργεια.
Δεν αναφέρθη τίποτα σχετικά με το Σχέδιο Δράσης που προβλέπει το Σύμφωνο, ούτε φυσικά για την υποχρεωτική υποβολή έκθεσης.

Για μια φορά ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η Λαμία θεωρείται πόλη πρότυπο στα θέματα του περιβάλλοντος και ανέφερε το κτίριο της ΔΕΥΑΛ, τα φωτοβολταϊκά στις στέγες των σχολείων, το φωτοβολταϊκό της ΔΕΥΑΛ και τον ποδηλατόδρομο (με την ευκαιρία πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι ο τρόπος της κατασκευής της αβαθούς γεωθερμίας του κτιρίου της ΔΕΥΑΛ δεν είναι ο ενδεδειγμένος, γιατί το δίκτυο των αγωγών έχει κατασκευαστεί κάτω από το κτίριο, που αυτό σημαίνει μειωμένη απόδοση, λόγω της αδυναμίας να ανανεώνεται η θερμοκρασία του εδάφους από τις ακτίνες του ήλιου)


Το Σύμφωνο των Δημάρχων για τη βιώσιμη ενέργεια


Πριν από δύο χρόνια περίπου ο Δήμος Λαμιέων υπέγραψε το Σύμφωνο των Δημάρχων για τη Βιώσιμη Ενέργεια. Οι Δήμοι που συμμετέχουν στο Σύμφωνο αυτό δεσμεύονται για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 20% τουλάχιστον έως το 2020. Ο στόχος αυτός είναι υψηλότερος από τον στόχο, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής της


Στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων του Συμφώνου προβλέπεται να γίνει η ενεργειακή καταγραφή του Δήμου και η απογραφή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε διάφορους τομείς. Προβλέπεται επίσης, με βάση την ενεργειακή καταγραφή, να αναπτυχθεί ένα Σχέδιο Δράσης, το οποίο περιλαμβάνει ενέργειες που δεσμεύεται ο Δήμος να υλοποιήσει

Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε

- τι έχει γίνει ως τώρα, αν έχετε προχωρήσει στην ενεργειακή καταγραφή του Δήμου

- Αν έχει γίνει το Σχέδιο Δράσης και πότε προβλέπεται να υποβληθεί η έκθεση των πεπραγμένων για αξιολόγηση