Αναποτελεσματικό το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο στον Δήμο Λαμίας

Δημοτικό συμβούλιο - Ερωτήσεις

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

alt

Ελάχιστοι είναι οι χρήστες του ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου στην Λαμία αφού η σύνδεση είναι αδύνατη ακόμη και μέσα στο νέο Δημοτικό Κατάστημα ,ενώ περιορισμένη είναι και η σύνδεση στις κεντρικές πλατείες της πόλης (εκτός από την Πλ.Ελευθερίας).

Σε ερώτηση που τέθηκε από την Πρωτοβουλία στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος παρουσιάζοντας το μαύρο-άσπρο μίλησε για μεγάλη επισκεψιμότητα και κάλυψη όλων των κεντρικών σημείων της πόλης από πολυάριθμους!! χρήστες(358!! χρήστες την ημέρα τους τελευταίους 2 μήνες σε μία πόλη 80.000 και πλέον κατοίκων)για ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη! εδώ και 7 χρόνια και κόστισε 15.000 ευρώ.
Συνιστούμε στον Κο Δήμαρχο να πάρει ένα φορητό υπολογιστή και να προσπαθήσει να συνδεθεί στο δίκτυο στα σημεία που ανέφερε στην απάντησή του, για να καταλάβει καλύτερα τις αιτιάσεις των δημοτών.

Διαβάστε την ερώτηση που υποβλήθηκε:


Κε Πρόεδρε

Το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο Λαμίας ξεκίνησε ως ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με σκοπό την παροχή της ψηφιακής πληροφορίας στον δημότη αλλά και στην διευκόλυνση της εργασίας ακόμη και εάν δεν βρίσκεται στο σπίτι ή στο γραφείο του.

Δυστυχώς όμως, το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο αφού δεν εξυπηρετεί τους δημότες παρά μόνο σε πολύ μικρή περιοχή στο κέντρο της πόλης ενώ και η επισκεψιμότητά του είναι πολύ περιορισμένη όπως φαίνεται και από τα στατιστικά που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου.


Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:


1.Ποιο είναι το συνολικό κόστος του Δήμου για το Ευρυζωνικό Ασύρματο Δίκτυο Λαμίας;

2.Γιατί έχει τόσο πολύ περιορισμένες δυνατότητες κάλυψης και ποιες ήταν οι προδιαγραφές λειτουργίας του κατά την παραγγελία και την εφαρμογή του;

3.Ποιες περιοχές της πόλης καλύπτει ως τώρα και ποιες είναι οι ενέργειές σας για την βελτίωση της γεωγραφικής κάλυψης του δικτύου και την εξυπηρέτηση περισσότερων δημοτών;