Λόφος Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Λαμία:Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Ποιότητα ζωής - Ελεύθεροι χώροι

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

alt

 

 

 

Στην συνεδρίασή του της 19/1/2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την παραχώρηση του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ στο 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας για χρήση.

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλα πρόσωπα. Τα πρόσωπα και οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά η νοοτροπία δυστυχώς παραμένει η ίδια.

Την ίδια ακριβώς απόφαση είχε πάρει και το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του στις 27/6/2005 επί δημαρχίας Κοτρωνιά, πριν δέκα περίπου χρόνια.Τότε μέλη της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων προσφύγαμε στην Επιτροπή του Άρθρου 18 της Περιφέρειας, η οποία ακύρωσε την απόφαση «…γιατί οδηγεί σε αποκλειστική χρήση του χώρου από τους προσκόπους αναιρώντας έτσι τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της εν λόγω έκτασης και αντίκειται ως εκ τούτου στους όρους παραχώρησης όπως ακριβώς προβλέπεται από την αρ. 3059/04 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας»

 

Λέγαμε τότε,εκτός των άλλων, ότι «το αλσύλλιο του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ, έκτασης 18,5 στρεμμάτων, είναι ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου στον οικιστικό ιστό της πόλης της Λαμίας, η οποία Λαμία έχει ελάχιστους έως καθόλου χώρους δημόσιας αναψυχής και ξεκούρασης των κατοίκων. Η οιαδήποτε αλλαγή της χρήσης ακυρώνει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, των νέων, των μοναχικών ατόμων και των ηλικιωμένων, οι οποίοι έχουν ανάγκη ξεκούρασης και αναψυχής στο φυσικό περιβάλλον»

 

alt

Από τότε δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Το μόνο, και ουσιώδες, που έχει αλλάξει είναι ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μπόρεσε να κάνει την «αισθητική αναβάθμιση του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ», ένα έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, εντάσσοντας το στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ονομασία «Ποιότητα Ζωής για όλους»!

 

alt

Σήμερα ο χώρος, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, είναι παράνομα περιφραγμένος με σίτα δύο μέτρων και με κλειδωμένες και τις δύο εισόδους. Δεν μπορεί κανένας να μπει. Ο φόβος της καταστροφής και της χρήσης των χώρων από περιθωριακά στοιχεία και χρήστες ουσιών είναι υπερβολικός ∙ και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αναιρεθεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του. Με την ίδια λογική πρέπει να περιφράξουμε και να απαγορεύσουμε την είσοδο στην Πλατεία Διάκου, στα σκαλάκια της Δυοβουνιώτη, στην Πλατεία «ΚΑΡΑΒΙ», στον Άγιο Λουκά ή όπου αλλού υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι. Η δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση να προστατεύει όλους τους κοινόχρηστους χώρους το ίδιο, και να τους συντηρεί σε τακτά χρονικά διαστήματα είτε με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας, είτε με αυτεπιστασία, είτε με εθελοντές πολίτες.

 

Ενημερώνουμε τον δήμαρχο Λαμιέων, τον κ Σταυρογιάννη, για το ιστορικό της υπόθεσης - πιθανόν να μην τον ενημέρωσαν οι συνεργάτες του, οι οποίοι είναι γνώστες του θέματος… - και τον παρακαλούμε να φροντίσει άμεσα για την ακύρωση της απόφασης. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην αρμόδια Επιτροπή για την ακύρωσή της, έχοντας το προηγούμενο «δεδικασμένο».

 

Στέφανος Σταμέλλος

 

Δείτε φωτογραφίες καθώς και το κείμενο της προσφυγής το 2005:

 

alt

 

alt

 

alt

Ο λόφος Μιχαήλ και Γαβριήλ, από τα Καφασέικα

 

 

alt

 

alt

Η δυτική είσοδος με τις κλειδαριές της

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

Αισθητικά καρφιά...

 

alt

Παράνομη περίφραξη με σίτα 2 μέτρων

 

alt

 

alt

Έργο προυπολογισμού 500.000 ευρώ, "Ποιότητα ζωής για όλους"!!!. Φταίμε εμείς που θα τους πάμε στην Ευρωπαική Ένωση γιατί διαστρεβλώνουν τους σκοπούς των χρηματοδοτήσεων και κοροιδεύουν...

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

Αισθητική αναβάθμιση με σιδερένια καρφιά "φυλακής υψίστης ασφαλείας", κάτι σαν Γκουαντανάμο

 

alt

 

alt

Τα καρφιά του Γκουαντανάμο

 

alt

 

alt

Ποιος έξυπνος άνθρωπος είχε αυτή την ιδέα;; "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΠΑΙΔΙΆ". Σε ποια ηλικία παιδιών;; ο παππούς και η γιαγιά γιατί να απαγορεύεται να μπει; το νεαρό ζευγάρι, που θέλει να ξεμοναχιαστεί, πού θα πάει; Ο μοναχικός άνθρωπος πού θα πάει;;

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Εγγραφές

www.pepla.gr
Εδώ
μπορείτε να κάνετε δημιουργία λογαριασμού χρήστη τις ιστοσελίδας και του forum.

ΕΝΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ”
Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε 
ως μέλος τις κίνησης.