Προεκλογική έκτακτη οικονομική ενίσχυση 70.000 ευρώ ''κατόπιν ενεργειών μου'' στον Δήμο Λαμιέων!

Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

altΣτο κάδρο καταγγελίας της ΚΕΔΕ για ''επιλεκτική επιχορήγηση εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας'', σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, μπαίνει ο Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς(πρόεδρος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ) αφού ο Δήμος Λαμίας φέρεται να λαμβάνει εκτάκτως 70.000 ευρώ για την αγορά ενός λεωφορείου για το Ειδικό Σχολείο Λαμίας και την κατασκευή στεγάστρου στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, έργα που χρόνια τώρα λιμνάζουν με ευθύνη του Δήμου!

Φαίνεται πως με παλαιοκομματικές μεθόδους και με έκτακτες οικονομικές επιχορηγήσεις το πολιτικό μας σύστημα προσπαθεί να ενισχύσει τους ''δικούς του δημάρχους'' ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου. Κάτι που δείχνει το μέγεθος της εξάρτησης από την κυβερνητική εξουσία αλλά και τον ρουσφετολογικό τρόπο με τον οποίο το κατεστημένο προσπαθεί να συγκρατήσει όσα με τόσο κόπο τόσα χρόνια έκτισε.

alt

Το σκηνικό γνωστό: Έργα που ήταν υποχρεωμένοι οι δήμοι να υλοποιήσουν εδώ και χρόνια , καθυστερούν χαρακτηριστικά ,δημιουργούν έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες από τους δημότες και στην συνέχεια ξαφνικά , λίγο πριν τις εκλογές συνήθως,με ''έκτακτες επιχορηγήσεις'' και τα “κατόπιν ενεργειών μου” του καλού μας υπουργού, κατασκευάζονται, με πολλαπλά εκλογικά οφέλη για τους ''ημέτερους'' και τους «κατόπιν ενεργειών μου»...

 

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία και δείτε στις φωτογραφίες την απόφαση της επιχορήγησης.

 

 

Οι «ημέτεροι» δήμαρχοι: Ποιους «φωτογραφίζει» η ΚΕΔΕ ότι παίρνουν από την κυβέρνηση λεφτά «κάτω από το τραπέζι»

Πριν από λίγες ημέρες η ΚΕΔΕ είχε προχωρήσει σε μία σοβαρή καταγγελία κατά των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών ότι κόβουν 94 εκατ. ευρώ από τους ΟΤΑ, ενώ την ίδια ώρα «μοιράζουν επιλεκτικά, εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας έκτακτες επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους», αναφέροντας συγκεκριμένα: «Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πραγματική ενίσχυση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και να στηρίξει έμπρακτα και καθημερινά τις ανάγκες της», ζητώντας την άμεση διακοπή και την ανάκληση όλων αυτών των «αδικαιολόγητων» επιχορηγήσεων από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ σε δήμους.

Την ημέρα που η ΚΕΔΕ έκανε την καταγγελία, δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ποσού 100.000,00 € στους Δήμους Λαμιέων (δήμαρχος ο Γιώργος Κοτρωνιάς) και Μακρακώμης (δήμαρχος ο Θύμιος Παπαευθυμίου) από μεταβιβασθείσα πίστωση από το υπουργείο Οικονομικών, προς κάλυψη δαπάνης για την αγορά ενός λεωφορείου για το Ειδικό Σχολείο Λαμίας, την επανακατασκευή σχολικού στεγάστρου για το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας και την αποκατάσταση στέγης αιθουσών του δημοτικού σχολείου Μακρακώμης.

Ειδικότερα, η απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση με ποσό 70.000 ευρώ στον Δήμο Λαμιέων αποκλειστικά και μόνο για την αγορά και διάθεση ενός λεωφορείου στο Ειδικό Σχολείο Λαμίας (45.000 ευρώ) και την επανακατασκευή στεγάστρου στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας( 25.000 ευρώ) και 30.000 ευρώ στον Δήμο Μακρακώμης για την αποκατάσταση τοιχοποιίας αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Μακρακώμης.

Η συγκεκριμένη έκτακτη επιχορήγηση δεν πέρασε απαρατήρητη από την ΚΕΔΕ και αυτό γιατί υπάρχει άμεση σύνδεση ανάμεσα στην ίδια την περιοχή και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αρμόδιου για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο οποίος εκλέγεται στην περιφέρεια όπου βρίσκονται οι δύο δήμοι, προσδίδοντας έτσι άλλο χαρακτήρα στην ιδιότητα του «έκτακτου».

Το ζήτημα με τις έκτακτες επιχορηγήσεις πάντως, εκτός από την ίδια την ΚΕΔΕ απασχολεί κατά καιρούς και τους ίδιους τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης. Δήμαρχος πόλης της περιφέρειας σχολίαζοντας για παράδειγμα ανάλογες αποφάσεις για το Δήμο Πειραιά (δήμαρχος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος), έλεγε χαρακτηριστικά, στην aftodioikisi.gr: «Εμένα γιατί δεν μου έδωσε χρήματα το υπουργείο Παιδείας να ανακαινίσω το Δημοτικό Θέατρο που έχω στην πόλη μου και πρέπει να είτε να βάλω από τον προϋπολογισμό του δήμου είτε να δανειστώ;».

Εγγραφές

www.pepla.gr
Εδώ
μπορείτε να κάνετε δημιουργία λογαριασμού χρήστη τις ιστοσελίδας και του forum.

ΕΝΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ”
Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε 
ως μέλος τις κίνησης.